ORDENSREGLER I LADELUND RIDEKLUB

GENERELT

• RULE NUMBER 1# - ALLE HILSER PÅ ALLE!
  • Alle ryttere uanset alder er påbudt at bære ridehjelm under alle former for ridning på matriklen.
  • Alle er påbudt at have sikkerhedsmæssigt korrekt fodtøj på under ridning og ved generel håndtering af hesten.
  • Alle heste trækkes med tov ud/ind fra fold.
  • Ryd op efter dig selv og din hest, alle steder du færdes.
  • Sidste rytter i hhv. stalde, baner, haller mv. slukker og lukker for alt lys og alle døre og porte, uanset hvornår på dagen man forlader stedet. Musikken slukkes ligeledes også altid, hvis den er tændt uden nogen benytter sig af det.
  • Ligeledes sørger man for at låse saddelrummet.
  • Af sikkerhedsmæssige årsager færdes INGEN i stalde, på baner, i ridehus m.v. med musik i ørene.
    Det er gældende uanset om man er alene eller ej.

GENERELT I RIDEHUSET

• Al op- og afsidning foregår, hvor det er til mindst gene for andre ryttere, dvs. på midten. Alternativt ved skamlen med hensyntagen til de ridende. Efterspænding af gjord, rettelse af bøjler m.m. foregår ligeledes altid på midten!
  • Ved ridning på begge volter mødes man venstre mod venstre. Vis hensyn mod den yderste hest, rid derfor ikke for tæt på.
  • Der skal vises almindeligt hensyn til alle til hest; begyndere og ryttere på ungheste i særdeleshed.
  • Skridt foregår fortrinsvis på hovslaget, dog skal der tages hensyn til ryttere på hovslaget, hvis de laver øvelser.
  • Ved holdundervisning er ridehallen lukket for andre ryttere. Der kan dog laves undtagelser, hvis underviseren tillader, at man må ride i hallen. I så fald skal der vises hensyn til rytterne, som modtager undervisning.

DET STORE RIDEHUS

• Der skal samles lort op i det store ridehus INDEN dette trædes helt ud i bunden.
  • Der må IKKE longeres eller lukkes hest løs i den store ridehal. Her kan dog være undtagelser ved ungheste under tilridning.

DET RØDE RIDEHUS

• I ridehuset er følgende prioritetsliste:

1. Syge heste (Hvis ikke andre muligheder)
  2. Ridning
  3. Longering
  4. Løsspringning
  5. Løse heste
  • Vi gør opmærksom på at hallen IKKE skal bruges som fold, dvs. hestene skal ikke gå derovre i flere timer og de skal være under opsyn, mens de er løse i hallen.
  • Vi henstiller til at man viser naturligt hensyn til hinanden, så alle kan benytte faciliteterne og få luftet deres heste.
  • Derfor henstiller vi også til at man benytter foldene til at lufte heste på.
  • Der skal ligeledes samles klatter op INDEN man forlader hallen.
  • Har man haft løse heste/løssprunget/longeret eller andet, der kan lave ”huller” i bunden, rettes disse med en rive, så der er klar til andre kan bruge hallen.

SPRINGNING

• Springning foregår i henhold til tiderne i halplanen, som ses på hjemmesiden.
  • Der må kun springes, hvis du er over 18 år, eller hvis der er en over 18 år til stede.
  • Det er påbudt, at alle under 18 år skal bære sikkerhedsvest ved springning såvel i undervisningstimer som uden for undervisning.

SPECIELT FOR ENETIMER VED DITTE MIKKELSEN ELLER PÅ KURSUSDAGE

• Der må maks. være 4 ryttere i ridehuset. Disse er fordelt som følger:
    • Den rytter som skridter af, den rytter som varmer op samt den rytter som rider enetime. Herudover er der plads til 1 rytter i ridehuset. Vi anbefaler, at man skridter til og af i det lille ridehus for at give mere plads til den rytter, som får undervisning og ligeledes give plads til andre privatryttere.
  • Der skal naturligvis tages ekstra hensyn til den rytter som rider enetime, dvs. vedkommende er forbeholdt plads til at lave de øvelser underviseren beder om. Regler i henhold til almindelige regler i ridehuset tilsidesættes derfor under enetimerne ved Ditte Mikkelsen og ved kurser.

STALDAREALER

• Man sørger naturligvis altid for, at der er fejet og ryddet op, hvor man har stået/trukket på staldgangen, dvs. efter man har sadlet op og af, samt når man har trukket heste ind og ud fra fold.
  • Alt udstyr skal ligge i lukket, evt. aflåst skab. Alt hvad der ligger uden for bliver fjernet. Dog må der ligge et enkelt underlag/tæppe, som er pænt lagt sammen oven på skabet.
  • Generel oprydning samt orden på alle arealer forlanges.
  • Hestene må ikke bære rytter i nogen stalde, pånær den nye stald, som der må skridtes gennem for at komme ud fra den store ridehal.
    HUSK dog at porten naturligvis altid skal lukkes efter dig.

oktober 2016